Stocktechnik Kft. Logo
Facebook
Termék információk
FSC (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács). FSC védjegy mutatja és hitelességet biztosít, azon vásárlók részére, akik környezetbarát termékeket szeretnének vásárolni, környezettudatos gyártóktól.
SV - Törésálló ceruzabél a speciális kötésnek köszönhetően, ami ellenállóvá teszi a ceruzát a sérülésekkel szemben.
A vízoldható ceruzákat akár szárazon akár nedvesen is használhatjuk. A Faber-Castell magas minőségű quarell vízoldható ceruzái a kreatív felhasználási lehetőségek széles skáláját kínálja, beleértve a rajzolást, árnyékolást, a vizes és száraz technikákat. A színek élénksége a vízzel történő átfestés után is megmarad. A pigmentek teljesen feloldódnak, ha vizes ecsettel átfestjük a kiszínezett területet.
A ceruzákon olvasható felirat (Water-based varnish, Wasserlack) mutatja víz alapú, környezetbarát külső bevonattal van ellátva amit nem egy rétegben, hanem több lépcsőben visznek fel a Faber-Castell ceruzára, hogy a felülete sima és minél tartósabb legyen.
A Faber-Castell saját erdőségeivel biztosítja a termékek alapanyagául szolgáló faanyagot. Ezzel egyrészt a fa minőségét is befolyásolni tudja, másrészt nem a természetet pusztítja. Amit kitermel, azt vissza is telepíti.
Szülő legyen a talpán, aki eligazodik azon, hogy a termék, amit vásárolni kíván, adható e gyermek kezébe. Safe for Children tanúsítja, hogy használata biztonságos, mérgező anyagot nem tartalmaz és szinte minden textíliából könnyen eltávolítható.
A korhatár-besorolás olyan piktogramos és szöveges jelölésű osztályozási rendszer, amely segít gyorsan eligazodni, hogy a megvásárolni kívánt termék meghatározott minimum korcsoportba tartozó gyermekek számára ajánlott rendeltetésszerűen használva, adottságait és a felügyelő személy képességét figyelembe véve. Színekkel külömbözteti meg a Faber-Castell a korhatár besorolását: sárga 1-2 éves kortól, narancssárga 3-4-5, zöld 6-7, kék 8 éves kortól ajánlott.
A piktogram figyelmeztet arra, hogy a termék kialakítása miatt jobb vagy bal kezes gyermekek számára ajánlott. Egy-egy termék, akár mindkét kézben használható rendeltetésszerűen, biztonságosan.
Az ergonomikus háromszög forma optimális ujj felfekvést biztosít.
A Faber-Castell által szabadalmaztatott Soft-GRIP zóna megakadályozza az ujjak elcsúszását, az ergonomikus háromszög forma késlelteti az ujjak fáradását.
A PVC (polivinil-klorid) vagy közismert nevén "vinil" az egyik legmérgezőbb a földön elterjedt alapanyagok között. A PVC életciklusa során, előállításakor, használatával és az ártalmatlanításakor is szennyezi az embert és a környezetetet. A Faber-Castell összes radírja PVC mentes, hogy védje az emberi egészséget és a környezetet.
A Faber-Castell portfoliójában a ceruzák karcolási keménységük alapján jelöléssel vannak ellátva. A H jelölésűek keményebbek, kevésbé kopnak, maszatolódik a nyom, a B jelölésűeknél lágyabb grafittal találkozunk. A kettő között helyezkedik el a F és HB jelölésűek, amelyek a leginkább javasoltak íráshoz vagy egyéb iskolai használatra. A betűjel előtt található szám minél nagyobb, annál fokozottabb a ceruza keménysége vagy puhasága.